Nevhodné potraviny

14.04.2018 18:34

Potraviny ,které nejsou vhodné ?

Tady je máte :)

Fast-food je nepřítelem štíhlé linie, proto je nutné se mu vyhýbat obloukem. Hodně tuku, soli, pečiva, přepálený olej a za chvíli hned hlad - to rozhodně není to pravé. Vyhněte se těmto pokrmům: hamburger, párek v rohlíku, pizza, tortilla, kebap, grilované kuře, smažené kuřecí kousky, bagety, sendviče atd. Příprava domácí verze ale může být lepší variantou než ta z rychlého občerstvení.

Řešení: Pokud už musíte jít do fast-foodu, dejte si salát a to nejlépe bez zálivky nebo s jogurtovou zálivkou. Další možností je připravit si doma zdravější variantu pizzy, hamburgeru nebo bagety.

Slané pochutiny

Pochutiny jsou příliš slané, tučné a hlavně nejsou ani zdravé. Mezi pochutiny se řadí chipsy, krekry, snacky, solené oříšky, křupky, tyčinky nebo popcorn. Tyto potraviny jsou na hubnutí nevhodné, takže nejlépe omezit nebo úplně vynechat.

Řešení: Potřebujete-li něco k chroustání k televizi, tak možností je mnoho. Můžete to být nakrájená čerstvá zelenina, oříšky (omezené množství a bez soli), salát nebo také nic.

Sladkosti obecně nejsou zdravé, obsahují cukr, často ztužený tuk a mají vysoký glykemický index. Nejlepší je se jim co nejvíce vyhýbat. Zapomeňte na sušenky, oplatky, perníky, čokolády, bonboniéry, bonbony, zákusky, buchty, zmrzliny atd.

Řešení: Máte-li chuť na něco sladkého, vezměte si čerstvé ovoce nebo hořkou čokoládu, ale u ní jen menší množství.

Pitní režim - nejlepší je voda pokud máte problém s čistou vodou lze doplnit citronem , minerální voda neslazená nebo čaj .

Z masa vynechte tučné vepřové, skopové, kachní, husí nebo kůži z kuřete. Dalším problémem jsou i uzeniny, které jsou velmi slané a tučné. Mezi ty méně vhodné patří klobásy, párky, slanina, salámy či paštiky.

Řešení: Vybírejte si pořádně maso, kromě často zmiňovaného dietního kuřecího a krůtího, také sáhněte po libovém hovězím, méně tučném vepřovém (panenka, pečeně) a dalších druzích. Z výrobků je vhodná šunka s alespoň 90% podílem masa. Občas ani poctivé sádlo neuškodí, ale jen v menším množství.

U mléčných najdeme také velmi mnoho mléčných výrobků, některé z nich jsou příliš tučné a jiné příliš sladké. Z tučných se hodí omezit tučné sýry, tavené sýry, smetanu nebo smetanové jogurty. A z těch sladkých - sladké jogurty, mléčnou rýži, pudinky, mléčné dezerty atd.

Řešení: Vhodný je kefír, podmáslí, kyška, poctivé bílé jogurty, tvaroh, polotučné sýry a čerstvé sýry. Máslo je zdravější variantou než margaríny.

Polotovary a instantní jídla obsahují mnoho tuku, soli a zbytečných chemických přísad. Patří mezi ně bujóny, polévky, omáčky, hotovky a potraviny v prášku.

Řešení: Na co kupovat výrobky ze sáčku, když si můžete udělat doma lepší polévku, omáčku nebo místo bujónu použít koření? Budete vědět, co tam máte, nepoužijete éčka a bude vám i víc chutnat.